Inici Serveis Empresa Contacte
 

 

flecha Impresiˇ comercial
flecha Llibres i manuals
flecha Personalitzaciˇ i mÓrqueting
flecha Tecnologia i qualitat
flecha Medi Ambient
  Inici > Impremta digital / Llibres > Medi Ambient

 

Impressió i medi ambient

Treballem contínuament per millorar els nostres processos d'impressió i fer-los més nets i responsables. En els últims temps hem invertit decididament en la impressió òfset digital que creiem que és la tecnologia que més respecta el medi ambient. Redueix els residus de paper i evita que el material imprès quedi absolet imprimint només el que es necessita just quan es necessita. Si el material imprès és personalitzat, amb menys unitats impreses, obtindrem un major rendiment de la inversió. Minimitza els residus i les emissions associades a preparar i ajustar els nivells de tinta que té la impressió òfset convencional. A més, les premses d'impressió òfset digital utilitzen una capa de tinta molt més prima per obtenir els mateixos colors que la tecnologia de tòner sec, permeten utilitzar paper 100% reciclat sense cap problema.


Paper i ecologia

Què és el paper ecològic? El terme "ecològic", quan fa referència al paper, és un terme molt genèric. Tenint en compte diferents criteris, com ara l'origen de les fibres i el sistema de blanquejament, podem dir que al mercat hi ha papers més responsables ecològicament que altres.

Origen de les fibres del paper

Fibres Reciclades 100% 

FSC Recycled: FSC certifica productes fabricats amb fibres reciclades postconsum. No significa en cap cas que els papers recuperats tinguin el certificat FSC, ja que no se'n coneix la procedència. L'únic que sabem és que és paper recuperat després de ser utilitzat.

Àngel Blau: "Àngel Blau" és un certificat que inclou entre els seus paràmetres de valoració que el 100% de la fibra utilitzada sigui fibra reciclada a partir de papers recuperats a nivell postindustrial.

Sense certificació: Producte fabricat amb fibres 100% reciclades.

 

Fibres Mixtes

FSC Mixed (Reciclades/Verges): Productes que convinen l'ús de fibra reciclada i fibra verge. En aquest cas, però, la fibra verge i la reciclada, compten amb certificació FSC.

Sense certificació (Reciclades/Verges): Productes que convinen l'ús de fibra reciclada i fibra verge.


Fibres Verges 100% 

FSC Mixed (Verges/Reciclades): Productes que convinen l'ús de fibra verge i fibra reciclada. En aquest cas, però, la fibra verge i la reciclada, compten amb certificació FSC.

PEFC: PEFC és un organisme que certifica que la fibra prové d'un bosc gestionat de manera responsable des del punt de vista ecològic i social. Aquest certificat s'obté a través d'una auditoria realitzada per un organisme independent acreditat.

Sense certificació: Es desconeix la procedència de la fibra verge. A Europa, la indústria paperera utilitza fibra de fonts controlades per a produir paper, però en aquest cas, no existeix cap certificació que ho acrediti.

 

Sistemes de blanquejament del paper

PCF: Procés lliure de clor. Productes reciclats blanquejats sense utilitzar cap derivat del clor. Es solen utilitzar els mateixos productes que en el procés TCF.

TCF: Totalment lliure de clor. Productes blanquejats sense clor. En comptes de clor es solen utilitzar derivats de l'oxigen i l'hidrogen, que no són perjudicials pel medi ambient.

ECF: Lliure de clor elemental. Productes blanquejats sense clor elemental. Tot i utilitzar derivats del clor, són productes que redueixen l'impacte mediambiental.

Sense certificació: Són productes que es comercialitzen sense declarar el sistema de blanquejament que s'ha utilitzat.

Sempre que la feina ho permet, utilitzem papers amb certificació mediambiental.

 


 

 
Productes educatius

Empresa
Empresa
Contacte
Francesc Santcliment, 61
Pol. Ind. Mas d'en Prat
08500 VIC (Barcelona)
Tel. 93 886 62 70
Fax 93 886 62 71
divermat@divermat.com